Fotó tevékenység

   Egyetemi éveim alatt a mérnöki szakma és a sport mellett a pillanat megörökítése, a fotózás kezdett érdekelni. A Budapesti Műszaki Egyetemen 1962-ben egy felsőoktatási fotópályázaton megszereztem első díjamat „Országúton” c. fotómmal.

   Miután munkába álltam, a napi munka mellett csak arra maradt időm, hogy a családról készítsek képeket és utazásaim során megörökítsem a látottakat.

   A DÉDÁSZ-nál eltöltött éveim alatt az amatőrfilmezéssel kísérleteztem: a 70-es években számos díjat nyertem.
Az 1972/1973-as területi amatőr film szemlék aranyérmese lettem. Készítettem díjazott filmet a mohácsi kompról, amit a magyar televízió Pergő Képek c. műsorában vetítettek le. Dokumentumfilmet készítettem a 200 éves püspöki Klimó könyvtárról (az országos fesztivál különdíjasa lett).

   2013-ben léptem be a Mecseki Fotóklubba és azóta foglalkozom újra intenzíven a fotózással.

   Először 2014-ben a MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége) szalonján
állították ki egy képemet, majd az Utazási Pályázaton egy második helyet szereztem. 2014-ben megtörtént az első nemzetközi elfogadás FIAP szalonon (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség - Fédération Internationale de l'Art Photographique) szalonon.

   Azóta rendszeresen küldöm fotóimat hazai és FIAP szalonokra. Tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Világszövetségének. Fotóimat hazai és nemzetközi FIAP szalonokon ez ideig 585 alkalommal állították ki 38 országban, képeimet 39 díjjal tüntették ki.

   
Előadással összekötött vetítéseket tartok a Mecseki Fotóklubban, a pécsi Civil Közösségek házában, a Vagabond Klubban, vállalatoknál, társadalmi szervezetekben, a Pécsi Tudományegyetemen, ahol képeimen keresztül bemutatom az általam bejárt és megismert országokat, tájakat (Új-Zélandot, Dél-Afrikát, Iránt, Skóciát, Alaszkát, a Vadnyugatot, stb.).

   Személyemhez és feleségemhez (Déri Judit) kötődik a MAFOSZ és FIAP védnökség alatt álló pécsi
„Sopianae Int’l Photo Salon” kiállítás-sorozat elindítása, megszervezése, lebonyolítása.

   2016-ban kaptam meg a “MAFOSZ fotóművésze”, majd 2018-ban annak A-MAFOSZ/bronz fokozatú minősítését.

   2016-ben elnyertem a FIAP “Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség” AFIAP ”Fotóművész”, 2017-ben az EFIAP “Kiváló Fotóművész”diplomáját, majd 2018-ban annakbronz fokozatát.

   2018-ban fotográfiai tevékenységemet a hazai MAFOSZ “Év fotográfusa” minősítő rendszerben az országos 3.helyre értékeltek.


     Fotószalonon kiállított képek

    1. Adriatic 2018-as fotószalonon az alábbi öt képemet díjazták.

Low Tide
(PCA Diploma)
Erosion 1
(PGD Diploma)
Port Hamburg 7
(Salon HM)

Fazioli
(PCA HM)
Zebra crossing
(PGS Diploma)

    2. A MIROC 2019 (Szerbia, Oroszország, Norvégia, Dél-Afrika) körversenyen a "Lamps 1","Season begins", "Old house", "Alaska range", "Matanuska glacier" és az "Erosion" képeimet fogadták el..

Lamps 1
Season begins
Old house

Alaska range
Matanuska glacier
Erosion


     Díjazott képek

   


     Elfogadott képek


     Kitüntetések